Danbo

Danbo

Vores nationalost!

Osten blev udviklet af mejeristen Rasmus Nielsen i 1897, efter han kom hjem fra en studierejse i Østpreussen og Holland. Med inspiration fra udlandet skabte han en innovativ skæreost, der i dag findes i de allerfleste danske køleskabe.

I 1897 var det nyt, at man gned en ost med rødkit (bakterie- og gærkulturer), som påvirkede ostens smag og duft. Det var også en nyt, at man tilsatte vand til ostekornene undervejs i processen, hvilket vaskede laktosen ud (og gør danbo-osten laktosefri).

 

Sådan smager danbo

Danbo fås med forskelligt fedtindhold, forskellige lagringer og både med og uden kommen. Fælles for ostene er deres halvfaste konsistens, karakterfulde duft og deres syrlige, cremede smag.

 

Ostehandleren anbefaler:

Har du ikke fundet din favoritdanbo endnu, så hjælper vi dig gerne. Hos Caseus kan du naturligvis smage osten, før du køber.

Vi udvælger vores egne danbooste og får dem modnet specielt til vores smag. I vores montre med skæreost, finder du derfor også altid danbooste med Caseus-mærket på.