Fåreost

Fåreost

Fåreostenes historie går længere tilbage end oste af komælk. I Homers Odysseus er fx nævnt en fåreost, man mener er fetaostens forløber, mens man i romertiden allerede kendte til den spanske manchego.

Sådan smager fåreoste:

Fåremælkens sødme og højere fedtindhold giver nogle fremragende oste. Her er både cremede skimmeloste, smuldrende salt feta samt faste oste.

Ostehandleren anbefaler:

Har du først smagt vores kvædegelé til manchego eller vores sylt af sorte kirsebær til Petit Basque, ved du, at selskabet skal være rigtigt. Vi har mange slags sylt på hylderne, og vi hjælper gerne med at finde det rette til den enkelte oste.

Kender du:

Petit Basque – fin lille fåreoste fra de franske Pyrenæere
Etorki – cremet og fast fåreost med en ren og fin smag
Pecorino – faste italienske fåreoste, der fås i mange smagsvarianter
Manchego – Spaniens mest kendte ost
Ibérico – spansk fast ost af ko-, gede- og fåremælk
Roquefort – intet mindre end en salt og fyrig eksplosion på tungen