Team Caseus


Allan fortæller om tanken bag Team Caseus cykel og løbehold.

Ostehandler på hjul

Da Bjarne Riis i 1996 besteg Alp d’Huez, og udsigten til det ene smukke, franske landskab efter det andet drev over tv-skærmen, blev der tændt en cykel-ild i mig. I mine unge år havde jeg trådt både standard- og latintrin som sportsdanser på højt plan, men jeg skulle hurtigt finde ud af, at det var noget ganske andet at sætte sig op på en jernhest.

Ikke desto mindre investerede jeg kort efter Bjarnes tour-sejr en mindre formue i min første racercykel. For tanken om at opleve verden fra en cykel i fuld fart åbnede en ny dør for mig. Mit første store løb blev Århus-København – 350 km i sadlen og med målstreg i min fødeby, Herlev. Med 14 timer i sadlen og uden særlig meget træning forud blev det en ilddåb, der kan huskes!

Modet på mere var dog rodfæstet og det unikke cykel-kammeratskab trak. Derfor fik jeg allerede i min tid på Værnedamsvej et lille cykelhold på hjulene. Otte mand med ’Helges Ost’ på trøjerne, der i årene efter dannede en lille fast trup på cykelturen fra Århus til København.

Da jeg flyttede til Roskilde og åbnede Caseus Ost & Delikatesser fik drømmen om et cykelhold igen luft i dækkene. Et hold hvor vi samles om cykelsporten, men hvor kammeratskabet og det sociale fylder mindst lige så meget. Og hvor vi gerne slutter et godt cykelløb af med en kold øl på den rigtige side af målstregen.

I dag tæller Team Caseus ca. 25 mand – en skønsom blanding af gamle venner, familie, kolleger, kunder og såmænd også et par jernhårde triatleter. Årets absolutte højdepunkt er naturligvis det traditionsrige Stjerneløb i Roskilde, hvor vi sætter alt ind at hive sejren hjem. Det lykkedes i 2022, hvor vi også kunne bryste os af at have gæsterytter og tidligere professionel cykelrytter, Bo Hamburger, med på holdet.